Vi er også på Facebook:  FaceBookIcon.gif

logo.gif (4325 bytes)
Stiftet 19. maj 2001

Nyt om SLFS:
Nyhedsbrev februar 2024
Husk at betale kontingent
Husk at bestille Årbogen 2023
Det sker i 2024
Samsø billed database
Samsø slægtsnavne
 

UK.png English Summary

Nyeste artikler:

Opdateret:
11/07/2023
af: Niels Erik Thunbo Pedersen

Webmaster:
Niels Erik Thunbo Pedersen

Sprog/Language:

Persondatapolitik:
Persondata- og Cookiepolitik

Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø Du er ikke logget ind
LOG IND
»Ingen fremtid - uden fortid«
Årbogen 2013
Årbog 2013 forside.jpg

Årbog 2013 bagside.jpg
"Samsø – stort og småt"

Fra årbogen kan f.eks. fremhæves følgende interessante artikler:

Decca-stationen på heden tæt ved Mårup by er særdeles godt beskrevet af en tidligere medarbejders søn, som har hørt og gravet i egne arkiver for at dele historien med os. Hvad lavede de derinde i skoven, var det i virkeligheden et resultat af den kolde krig. Læs hele historien i årbogen.

Krønikken over slægten Bang i Onsbjerg, er en samling af 3 artikler som berører den århundrede lange tilknytning imellem Samsø og det gamle Holbæk amt. Fællesnævneren er som sagt historier om slægten Bang i Onsbjerg og vi følger en lokal udvandring til Vestsjælland. Af finurlige omveje, tilsat et stort drys af tilfældighedernes spil og gennem forfatternes egne lokale forankring, da føres vi lige så pludseligt tilbage til Langemark på Samsø. Her støder vi igen på hjulmager Rasmus Jensen og gårdmand Johannes Andersen fra Høneballegård.

Mejeristen Carl Frederik Lynge var ikke samsing men fulgte i kølvandet på den skare af nyetablerede mejerier og fik ansættelse på et samsk mejeri. Fra den lokale udvandring følger den ægte vare, hvor en ung og dygtig mejerist først rejser til Samsø og sidenhen indtager hele 2 verdensdele. En fortælling om krig og kærlighed og uforløste spørgsmål, men en fantastisk rejse med vilde ulve i den Sibiriske vinterkulde.

En driftig smedevirksomhed, om en af Samsøs store og initiativrige erhvervsmænd i nyere tid, smedemester Jørgen Østergaard. Et navn som klinger bekendt for mange gamle samsinger. Læs hans egen beretning fra overtagelsen af smed Carl Christian Buhrs virksomhed i Pillemark og om hans egen ekspansive virksomhed på Østergade i Pillemark.

Bogen blev præsenteret i Besser Forsamlingshus lørdag den 23. november 2013, hvor årbogsredaktionen gav en introduktion til nogle af årets emner.

Bogen kan bestilles gennem foreningen - Se nedenfor.

Redaktør på Årbog 2013
Britt Winkel

Bestilling af Årbog 2013:
On-line bestilling af årbøger

www.genealogy-samsoe.dk - 0
Grafik og tekst er optimeret til Internet Explorer
Set bedst med en skærmopløsning på 1024 x 768 eller højere
AspUpload Table Editor
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.03