Vi er også på Facebook:  FaceBookIcon.gif

logo.gif (4325 bytes)
Stiftet 19. maj 2001

Nyt om SLFS:
Nyhedsbrev februar 2024
Husk at betale kontingent
Husk at bestille Årbogen 2023
Det sker i 2024
Samsø billed database
Samsø slægtsnavne
 

UK.png English Summary

Nyeste artikler:

Opdateret:
11/07/2023
af: Niels Erik Thunbo Pedersen

Webmaster:
Niels Erik Thunbo Pedersen

Sprog/Language:

Persondatapolitik:
Persondata- og Cookiepolitik

Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø Du er ikke logget ind
LOG IND
»Ingen fremtid - uden fortid«
Årbogen 2014
Årbog 2014 forside.jpg

Årbog 2014 bagside.jpg
Samsø – tiden der gik

Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø's årbog for 2014 indeholder et større udvalg af små og store historier rundt fra hele øen. I år kan vi bl.a. præsentere mange artikler skrevet at andre end foreningens egne garvede kræfter – og forandring giver jo altid et frisk pust.

Fra årbogen kan f.eks. fremhæves følgende interessante artikler:

Stavns Fjords fredningshistorie hvor forfatteren på saglig vis fremføres argumentation omkring, hvorledes forskellige myndigheder har opgraderet og frit fortolket gamle fredningsakter..

Med Sparekniv og Sprød Svær er en beretning om Samsø Andelsslagteris vanskeligheder med at sikre en rentabel drift helt frem til etableringen af Samsøfarmen. Slagteriets endeligt var et tab af mange gode arbejdspladser, og det til trods synes nogen, at historiens gang var et gode for nutidend.

Vekselstrøm - 50 år på Samsø skrevet af den tidligere driftsmester handler om, hvordan man i starten af 1960 ønskede at udfase de driftsmæssigt besværlige jævnstrømsværker, og hvorledes en arbejdsgruppes undersøgelser mundede ud i beslutningen om at etablere vekselstrøm på hele Samsø. Nogle steder gik det endda så vidt, at man dér først fik elforsyning i samme ombæring.

Nævnes skal også to mindre personlige erindringshistorier: Krigen kom også til Samsø om en smedesøn fra Onsbjerg og hans oplevelser under krigen med våbenmodtagelser og siden som kaptajn på opmudringsfartøj hjemmehørende på Samsø samt I bakspejlet – erindringer om Samsø 1944 – 1949 om at komme til Samsøs hovedstad Tranebjerg og dér opleve livet som klinikassistent ved byens tandlæge, og om en begivenhedsrig julerejse hjem til Fyn midt i den kolde isvinter.

Bogen indeholder desuden et par gamle samske madopskrifter, som to gæve samsinger har nedfældet om samske egnsretter, næsten så tænderne løber i vand, samt to historier om integration, som også bør kunne vække læsernes opmærksomhed.

Bogen blev præsenteret i Sælvigbugtens Camping's lokaler lørdag den 22. november 2014, hvor årbogsredaktionen gav en introduktion til nogle af årets emner.

Bogen kan bestilles gennem foreningen - Se nedenfor.

Redaktør på Årbog 2014
Britt Winkel

Bestilling af Årbog 2014 og tidligere:
On-line bestilling af årbøger

www.genealogy-samsoe.dk - 0
Grafik og tekst er optimeret til Internet Explorer
Set bedst med en skærmopløsning på 1024 x 768 eller højere
AspUpload Table Editor
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.03