Vi er også på Facebook:  FaceBookIcon.gif

logo.gif (4325 bytes)
Stiftet 19. maj 2001

Nyt om SLFS:
Nyhedsbrev februar 2024
Husk at betale kontingent
Husk at bestille Årbogen 2023
Det sker i 2024
Samsø billed database
Samsø slægtsnavne
 

UK.png English Summary

Nyeste artikler:

Opdateret:
11/07/2023
af: Niels Erik Thunbo Pedersen

Webmaster:
Niels Erik Thunbo Pedersen

Sprog/Language:

Persondatapolitik:
Persondata- og Cookiepolitik

Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø Du er ikke logget ind
LOG IND
»Ingen fremtid - uden fortid«
Man sejler da til en ø – færgefarten på Samsø gennem tiderne
Skrevet af: Niels Erik Thunbo Pedersen, 22/08/2005
Vis Oversigten

Poul Sørensen, der er fritidssamsing med bopæl i Revninge ved Kerteminde og i Pillemark, har skrevet en bog om færgefarten på Samsø. Bogen, der udgives på forlaget Nautilus i Frederiksværk, som har specialiseret sig i maritime udgivelser, bliver på ca 175 sider - rigt illustreret - og udkommer i september med titlen: ”Man sejler da til en ø – færgefarten på Samsø gennem tiderne”

Bogen omhandler perioden fra middelalderen med dens simple færge-robåde over bæltsmakkerne, hjuldampskibene til de effektive trafikmaskiner som vore dages færger udgør. Den er krydret med spændende rejsebeskrivelser om de besværlige besejlingsforhold på øen tilbage i tiden . Alle færgehavnene på øen er beskrevet, ligesom de elleve forskellige rederier, der har besejlet Samsø med DFDS, DSB, Århusbugtens Dampskibsselskab og Samsø Linien - som de dominerende - samt de 68 færger og passagerskibe, der fast har sejlet til og fra øen, er beskrevet og illustreret. Bogen giver også et bud på fremtidens færgefart på Samsø. Det færgetekniske indhold er holdt på et niveau, så bogen kan læses med lige stor interesse og udbytte af såvel samsinger, fritidssamsinger, turister og færgeentusiaster.


Bogen vil kunne købes gennem Samsø boghandel, om bord på Samsø Linens færger og direkte fra forlaget (www.forlagetnautilus.dk) og det er planen at præsentere den på færgen Kyholm i forbindelse med færgeevent’en i København sidst i september.

Poul Sørensen skrev sin første Samsø bog i 1974 med titlen ”Samsøe og Tunøe topografisk beskrevne af J. H. Larsen 1849”. Bogen, der blev sponsoreret af daværende Samsø Sparekasse – Bikuben, er for længst udsolgt

www.genealogy-samsoe.dk - 0
Grafik og tekst er optimeret til Internet Explorer
Set bedst med en skærmopløsning på 1024 x 768 eller højere
AspUpload Table Editor
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.03