Vi er også på Facebook:  FaceBookIcon.gif

logo.gif (4325 bytes)
Stiftet 19. maj 2001

Nyt om SLFS:
Nyhedsbrev maj 2024
Husk at betale kontingent
Husk at bestille Årbogen 2023
Det sker i 2024
Samsø billed database
Samsø slægtsnavne
 

UK.png English Summary

Nyeste artikler:

Opdateret:
10/05/2024
af: Niels Erik Thunbo Pedersen

Webmaster:
Niels Erik Thunbo Pedersen

Sprog/Language:

Persondatapolitik:
Persondata- og Cookiepolitik

Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø Du er ikke logget ind
LOG IND
»Ingen fremtid - uden fortid«
Årbogslancering den 22. november 2014
Skrevet af: Niels Erik Thunbo Pedersen, 30/11/2014
Vis Oversigten

Lørdag eftermiddag den 22. november 2014 lancerede Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø sin 14. årbog. Begivenheden, som man efterhånden godt kan kalde for en tradition, foregik i mødesalen på Sælvigbugtens Camping. Rummet viste sig at være fint egnet, og kunne sagtens rumme de omkring 90 fremmødte gæster. Det var dejligt at se både nye og gamle ansigter.

Årbogslancering2014

Efter formandens velkomst blev kaffen og Pia Kleis’ lune kringle budt rundt. Herefter underholdte Erik Ruus, Nordby, om Nordby Kro og afholdsbevægelsen, som han har skrevet om i årbogen. Erik fortalte, at afholdsbevægelsen havde særlig godt fat i befolkningen i Nordby for 100 år siden. Sognet var således ”tørlagt” i mere end 20 år fra og med 1914. Ingen af de lokale købmænd eller kroen solgte spiritus. Erik refererede bl.a. forfatteren Acton Friis, som i ”De Danskes Øer” skriver om et besøg i Nordby, mens spiritusforbuddet er i kraft. Alle egnes karle var forsamlet på kroen – ikke for at drikke stærke drikke – men for at spille kort og drikke skummende hvidtøl. Det foregik ikke stille, og Acton Friis er rystet over, hvor tændte og larmende kortspillerne er. I mens vandrede de unge kvinder ensomme og tyste rundt i Nordbys gader.

Herefter var der pause, hvor der kom godt gang i salget af den nye årbog, der netop denne ene dag om året kan købes til en særlig lav medlemspris.

Efter pausen fortalte formanden om den ofte udfordrende proces med at vælge illustrationer til årbogen. Han illustrerede indlægget med en række billeder. Nogle gange er der næsten for mange billeder at vælge imellem, og andre gange er det svært at finde nogle. Et andet aspekt er, at nogle ofte gode billeder kan koste en del penge at få lov at benytte i bogen. For andre mere tilgængelige billeder kan udfordringen være tvivl om billedet nu også forestiller det, man tror. Niels Henrik viste bl.a. et billede af et pudsigt, men meget smukt gammelt toiletmøbel, som er fundet på et loft i Nordby. Møblet har muligvis været brugt på Nordby Kro, men tvivlen gjorde, at billedet ikke blev brugt i Årbogen.

Lørdag aften mødtes omkring en snes medlemmer til middag på Sælvigbugtens Camping, hvor snakken gik lystigt ovenpå en god dag.

www.genealogy-samsoe.dk - 0
Grafik og tekst er optimeret til Internet Explorer
Set bedst med en skærmopløsning på 1024 x 768 eller højere
AspUpload Table Editor
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.03