Vi er også på Facebook:  FaceBookIcon.gif

logo.gif (4325 bytes)
Stiftet 19. maj 2001

Nyt om SLFS:
Nyhedsbrev maj 2024
Husk at betale kontingent
Husk at bestille Årbogen 2023
Det sker i 2024
Samsø billed database
Samsø slægtsnavne
 

UK.png English Summary

Nyeste artikler:

Opdateret:
10/05/2024
af: Niels Erik Thunbo Pedersen

Webmaster:
Niels Erik Thunbo Pedersen

Sprog/Language:

Persondatapolitik:
Persondata- og Cookiepolitik

Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø Du er ikke logget ind
LOG IND
»Ingen fremtid - uden fortid«
Generalforsamlingen den 21/5 2016
Skrevet af: Niels Henrik Nielsen, 23/05/2016 - Redigeret af: Niels Erik Thunbo Pedersen
Vis Oversigten

Foreningen afholdt lørdag den 21. maj en vellykket generalforsamling med omkring 35 deltagere. Gymnastiksalen på Onsbjerg Gl. Skole var smukt dekoreret med gamle billeder fra Brdr. Degn i Besser samt en enkelt planche med Arne Grundorff's smukke malerier fra Besser-virksomhedens kantinelokale.

Til at fortælle lidt lokalhistorie havde vi inviteret Hans Ole Kjærulff som fortalte om de små fragtskuder med udgangspunkt på Samsø. Der havde været omkring 225 hjemhørende skonnerter på Samsø. I dag findes der på landsplan et fragtskib under 1.000 brt. tons. Der er basis for at indsamle yderligere materiale, billeder om disse skibe og forhåbentlig kan det munde ud i en udgivelse om disse havets husmænd.

Den efterfølgende generalforsamling blev dygtigt styret af Jean Seeberg som gav fint plads til spørgsmål og dialog under hele forløbet. Der var spørgsmål men ikke kritiske til både formandens beretning og til kassererens gennemgang af regnskabet, og begge blev da også godkendt. Til bestyrelsen var der genvalg til Lise Gommesen og Niels Henrik Nielsen (formand) og som ny i bestyrelsen blev valgt Torben Præst Jørgensen. Ved fastsættelse af næste års generalforsamling var der delte meninger i det nogen syntes at den kom til at ligge senere og senere. Det blev dog til at man fastholdt traditionen med den første weekend efter pinse.

Efter den ordinære generalforsamling blev der afholdt auktion over bøger og hæfter som arkivgruppen anbefalede udskilt fra samlingen. Det blev et ganske morsom indslag hvor et enkelt lot fik hammerslag på 170 kroner, og så var det såmænd bare en Samsø skattebog fra 1952-53.

Den gode afvikling af generalforsamlingen fortsatte ved aftenens festmiddag, som igen i år blev afholdt på restaurant Dokken i Ballen. Det er dejligt at medlemmerne bakker op om traditionen med at slutte dagen i festligt samvær. Desværre kunne referenten ikke lytte med ved hver samtale, men sikkert er det, at mange både historiske og nutidige begivenheder er blevet vendt - og muligvis også løst. Og sådan sluttede aftenen.

Billeder fra generalforsamlingen den 21/5 2016 på Onsbjerg Gl. Skole.
Fotograf: Knud Schou Poulsen

KlarTilMøde
Flot opdækning - Klar til møde.

BrdrDegn
Billedserier om Brdr. Degn var udstillet og trak mange interesserede blikke fra deltagerne.

LigeFoer
Lige før det går løs.

AuktionOverBoegerOmSamsoe
Efter generalforsamlingen blev der afholdt auktion over bøger, der var i overskud i arkivet. En stor succes med flere interesserede købere.

www.genealogy-samsoe.dk - 0
Grafik og tekst er optimeret til Internet Explorer
Set bedst med en skærmopløsning på 1024 x 768 eller højere
AspUpload Table Editor
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.03