Vi er også på Facebook:  FaceBookIcon.gif

logo.gif (4325 bytes)
Stiftet 19. maj 2001

Nyt om SLFS:
Nyhedsbrev februar 2021
Husk at betale kontingent
Bestil årbogen 2020 her
Det sker i 2021
Samsø billed database
Samsø slægtsnavne
 

UK.png English Summary

Nyeste artikler:

Opdateret:
22/03/2021
af: Niels Erik Thunbo Pedersen

Webmaster:
Niels Erik Thunbo Pedersen

Sprog/Language:

Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø Du er ikke logget ind
LOG IND
»Ingen fremtid - uden fortid«
Søg og du skal finde – måske
Skrevet af: Niels Henrik Nielsen, 11/08/2018 - Redigeret af: Niels Erik Thunbo Pedersen
Vis Oversigten

I de lokalhistoriske foreninger og arkiver landet over modtages der ofte forespørgsler om familiens danske rødder, og netop sådan én landede på vores bord i starten af juni måned i år.

En yngre amerikaner (viste det sig senere) havde planlagt et besøg på Samsø, for hans vidste fra billeder og historier, at oldefaren var udvandret herfra. Hen medsendte en stribe billeder, men havde ingen anelse om, hvem de var, men da fotografens navn ofte var trykt på billedet, var der jo ingen tvivl.

Hans formål var at besøge evt. slægtninge og se nogle af slægtens steder, men det viste sig at opholdet strakte sig til 24 timer inkl. sovetid.

Åh joh – slægtsnavnet var Mahler, og det hjalp jo en del, skulle det vise sig. Med lidt assistance fandt vi frem til at oldefaren var Ole Jørgen Barner Rasmussen Mahler. Et billede viser hustruen Ane Maria Sørensen (Alstrup) sammen deres børn som alle blev født på Samsø.

AneMarieSørensen

Som det ofte var tilfældet, rejste familiefaderen først, og når han var lidt etableret, så kom resten af familien. Men familiefaderen var ikke den eneste der forlod Samsø, To brødre rejste også fra Samsø, og skæbnen vil at en af brødrene dør i en ung alder, efterladende sig ingen andre livsarvinger end hans søskende. En af dem er Jens Jørgen Rasmussen Mahler, som herved blev i stand til at købe gården ”Hestehavegaard” i Permelille.

Desværre var hverken Mogens eller Jens Jørn Mahler ledige, da deres slægtning fra USA var på hurtigt besøg, men vi har efterfølgende fortalt dem om besøget, så måske der en dag kommer en længere historie.

Det skal så lige fortælles, at de fleste billeder fra USA var fra Ane Maria Sørensens slægt, og derfor dukkede dette billede fra Doktorgyden i Onsbjerg op.

Doktorgyden

www.genealogy-samsoe.dk - 0
Grafik og tekst er optimeret til Internet Explorer
Set bedst med en skærmopløsning på 1024 x 768 eller højere
AspUpload Table Editor
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.03