Vi er også på Facebook:  FaceBookIcon.gif

logo.gif (4325 bytes)
Stiftet 19. maj 2001

Nyt om SLFS:
Nyhedsbrev februar 2024
Husk at betale kontingent
Husk at bestille Årbogen 2023
Det sker i 2024
Samsø billed database
Samsø slægtsnavne
 

UK.png English Summary

Nyeste artikler:

Opdateret:
11/07/2023
af: Niels Erik Thunbo Pedersen

Webmaster:
Niels Erik Thunbo Pedersen

Sprog/Language:

Persondatapolitik:
Persondata- og Cookiepolitik

Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø Du er ikke logget ind
LOG IND
»Ingen fremtid - uden fortid«
Pressemeddelelse 17/4 2005 - Ved Ole Even Rasmussens død
Det er med stor sorg, vi har modtaget meddelelsen om Ole Even Rasmussens død. Det kom pludseligt og uden varsel. Så sent som i onsdags, den 13. april, havde vi været sammen på Tranebjerg kirkegård, hvor vi havde lagt et par buketter på Fredrik Poulsens gravsted for at mindes 75 års dagen for dennes død. Det lå netop Ole meget på sinde at hædre og mindes Fredrik Poulsen og hans indsats for Samsøs kulturarv.

Ole var selv en ildsjæl, der ydede en meget stor indsats for at udbrede kendskabet til Samsøs historie. Hans indsats for at bevare og fremvise Brundby Stubmølle er kendt af de fleste. Han brugte meget af sin tid til at vedligeholde møllen og dens omgivelser. Han fortalte engageret om møllen til skoler, selskaber og enkeltpersoner. Han modtog ikke offentlige midler, men skrabede selv penge sammen til større arbejder på møllen.

I det hele taget var Ole en handlingens mand. I de senere år har han ydet en meget stor indsats i Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø. Det gælder udførelse af alt forefaldende håndværksmæssigt arbejde. Det gælder indsamling af materiale og oplysninger om Samsø. Han indscannede tekster og billeder og sørgede for at henvende sig, hvor der var ting af interesse, ligesom folk henvendte sig til ham med deres materiale for at høre, om der var noget, der kunne bruges. Som eksempler herpå kan nævnes alle protokoller og dokumenter fra Vesborg Fyr, som Ole sørgede for at få fat på, da fyret blev automatiseret. Han foretog fotoregistrering af alle gårde og huse i Brundby.

Ole havde temperament. Han kunne blive gal, hvis noget gik anderledes end han havde tænkt sig eller hvis folk ikke levede op til hans forventninger, men det store gennemgående træk var hans gåpåmod og gode humør og hans engagement og begejstring, som virkede smittende og inspirerende på os andre.

Ole efterlader sig en stor tom plads, som det vil blive meget svært - for ikke at sige umuligt - at udfylde.

Æret være Ole Even Rasmussens minde

Bertel Madsen, Langemark den 17. april 2005.

www.genealogy-samsoe.dk - 0
Grafik og tekst er optimeret til Internet Explorer
Set bedst med en skærmopløsning på 1024 x 768 eller højere
AspUpload Table Editor
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.03