Vi er også på Facebook:  FaceBookIcon.gif

logo.gif (4325 bytes)
Stiftet 19. maj 2001

Nyt om SLFS:
Nyhedsbrev februar 2024
Husk at betale kontingent
Husk at bestille Årbogen 2023
Det sker i 2024
Samsø billed database
Samsø slægtsnavne
 

UK.png English Summary

Nyeste artikler:

Opdateret:
11/07/2023
af: Niels Erik Thunbo Pedersen

Webmaster:
Niels Erik Thunbo Pedersen

Sprog/Language:

Persondatapolitik:
Persondata- og Cookiepolitik

Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø Du er ikke logget ind
LOG IND
»Ingen fremtid - uden fortid«
Samsø Lokalmærker 2016
Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsø udgiver også i 2016 en serie lokalmærker.

BESTIL ON-LINE

De fem motiver til årets Samsø Lokalmærker er hentet fra Slægts- og Lokalhistorisk Forening Samsøs årbog 2016. Bogens titel er: ”Pillemark - Beretninger fra en landsby og dens opland”, og den er foreningens 16. årbog i rækken.

Årbogen indeholder dennegang en lille snes artikler om virksomheder, foreninger og personligheder fra Pillemarks nyere tid.


Mærkerne forestiller:

Motiv nr. 1: Navneskilt for maleren Victor Christensen, der tog fra København via Berlin til Samsø. Det er en historie om at falde til og om at blive taget godt imod. I artiklen får vi en levende beskrivelse af Pillemark og af forholdene hos nogle af byens gamle slægter indenfor landbruget. Inden da var livet for malerfamilien præget af store op- og nedture, ikke mindst på grund af uroen i Europa.

Motiv nr. 2: Købmand Fabricius/Klausen i Pillemark. Købmandsbutikkerne i byen Pillemark omtales af flere af bogens forfattere, og i det hele taget er byens forretningsdrivende og  håndværkere et par af de gennemgående temaer i bogens artikler.

Motiv nr. 3: Skomageren arbejder. Udsnit af maleri udført af Victor Christensens søn, Knud Victor. Bogen indeholder en hel artikel alene om skomageren, og Knud Victor er selvfølgelig omtalt i artiklen om Maleren fra Samsø, se motiv nr. 1.

Motiv nr. 4: Østergade i Pillemark. Udsnit af maleri af Peder Knudsen. Billedet viser gaden som den så ud i 1925. Østergade og Storegade og livet her danne rammen om flere af bogens artikler.

Motiv nr. 5: Klubemblem fra Boldklubben Godthåb, der mere eller mindre blev stiftet på en mark tilhørende gården af samme navn. Klubbens historie kan læses i bogen, og gården er nævnt i flere af bogens artikler.

Foreningen har til formål at udbrede kendskabet til Samsøs kulturhistorie gennem indsamling, opbevaring og formidling af slægts-og lokalhistoriske materialer, så de bliver tilgængelige for foreningens medlemmer og andre, der interesserer sig for Samsøs historie.

Lokalmærket for 2016 vil være til salg på Samsø fra og med den 26. november. Det vil tillige kunne købes direkte hos foreningen i Onsbjerg Gl. Skole, Tanderupvej 15 i åbningstiden (torsdage 13:00-17:00), eller det kan bestilles on-line HER

Oplag 200 ark. Trykt hos FS Tryk, 8305 Samsø

Samsø julemærke 2016 - 1
Samsø Julemærke 2016 - 2
Samsø Julemærke 2016 - 3
Samsø Julemærke 2016 - 4
Samsø Julemærke 2016 - 5

Se hele arket

Prisen er 25 kr. pr. ark  plus evt. forsendelse kr. 10,00 pr. brev op til 50 g.
Du kan bestille foreningens årbøger ved at klikke HER
www.genealogy-samsoe.dk - 0
Grafik og tekst er optimeret til Internet Explorer
Set bedst med en skærmopløsning på 1024 x 768 eller højere
AspUpload Table Editor
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.03